Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la ÎCCJ se alătură pe poziția de Counsel

Firma de avocați Băiculescu & Asociații îşi consolidează practica de Contencios Administrativ și Fiscal prin cooptarea unui profesionist de top: Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal.

Firma de avocați Băiculescu & Asociații îşi consolidează practica de Contencios Administrativ și Fiscal prin cooptarea unui profesionist de top: Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Formator INM și arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe lângă CCIR, el s-a alăturat firmei pe poziția de Counsel, din care va aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea și consolidarea practicii de Contencios Administrativ și Fiscal, esențiale pentru clienții firmei.

„Profilul profesional al domnului Horațiu Pătrașcu este unul remarcabil, iar experiența sa excepțională și multidimensională va fi foarte importantă pentru creșterea eficienței activității noastre. Domnia-sa aduce un plus de valoare important echipei noastre și ne va ajuta să răspundem și mai bine solicitărilor clienților noștri”, a declarat Vasile Băiculescu, coordonatorul firmei.

Echipa de Contencios Administrativ și Fiscal va fi formată din avocații Antonia Prisacaru (Assocate) și Liviu Bosoancă (Partner).

Băiculescu & Asociații este într-un proces continuu de extindere și dezvoltare a ariilor de practică. Reamintim că, anul trecut, firma a anunțat consolidarea activității prin crearea unei practici distincte de Litigii & Arbitraj. Liviu Bosoancă, avocat cu o bogată experiență în domeniul litigiilor și arbitrajelor complexe, s-a alăturat echipei în calitate de of counsel, iar din această poziție coordonează departamentul care gestionează dosarele din aceste arii de practică.

Citește și
► Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”

Adiția a venit după un an foarte activ, în care creșterea numărului de proiecte al societății a determinat extinderea teritorială și mărirea echipei de avocați. Reamintim că, la finele anului 2022, Băiculescu & Asociații şi-a extins prezenţa teritorială prin deschiderea unui birou în municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Vlasin & Asociații, societate de avocatură de tip „Boutique Law Firm”, care oferă servicii juridice de nișă.

Specializată în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție, Băiculescu & Asociații are sediul central în București și este angrenată în mai multe proiecte complexe și spectuloase, majoritatea fiind dosare în cadrul cărora se presupune că ar fi fost săvârșite infracțiuni de evaziune fiscală sau infracțiuni de corupție. În portofoliul de clienți al casei de avocați sunt firme recunoscute în plan local sau internațional și oameni de afaceri cu nume de rezonanță.

Vasile Băiculescu, coordonatorul firmei, avocat cu experiență de peste 10 ani dobândită în societăți de avocați prestigioase și prin colaborări cu profesioniști din linia întâi a avocaturii, are în plan să transforme casa de avocați, în următorii ani, într-un jucător important în zona avocaturii de Drept penal-comercial.
”Noi credem cu tărie în calitatea serviciilor pe care le furnizăm și ne propunem să fim un competitor serios în acest domeniu de nișă. Avem clienți reprezentativi în practica de penal-comercial și dorim să le oferim în continuare servicii avocațiale de o înaltă calitate”, a declarat Vasile Băiculescu publicației noastre.

Citește și
→   INTERVIU | Băiculescu & Asociații, firmă specializată în Drept penal-comercial, pornește la drum cu avocați experimentați și dosare complexe, în care sunt imputate clienților infracțiuni grave sau cu prejudicii semnificative. Vasile Băiculescu, Managing Partner: Cred în ideea potrivit căreia a fi în serviciul oamenilor reprezintă cel mai bun mod de existență. Pentru următorii ani ne propunem să devenim un jucător important în acest domeniu de nișă. Furnizarea unor servicii premium reprezintă un obiectiv major pentru noi