Bondoc și Asociații a asistat cu succes unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România într-un litigiu declanșat ca urmare a unui control ANPC

Echipa care a gestionat această cauza din partea Bondoc și Asociații a fost alcătuită din av. Ioana Katona, Partener și av. Anca Radu, Associate în cadrul departamentului de litigii.

Bondoc și Asociații SCA a asigurat asistența juridică și reprezentarea unuia dintre cei mai mari furnizori de energie din România într-o cauză care a privit acțiunea în anulare a unei decizii ANPC privind instituirea unor măsuri complementare urmare constatării și sancționării unei contravenții reglementate prin Legea nr. 363/2007 privind practici comerciale incorecte.

Cauza a pus în discuție nu numai caracterul de accesorialitate al deciziei ANPC față de procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției, anulat prin hotărâre judecătorească definitivă, dar și argumente de nelegalitate, inclusiv relative la necompetența ANPC întemeiată pe dispozițiile Legii 363/2007 în situația în care constata pretinse practici comerciale incorecte din sectorul de activitate relative la inaplicabilitatea Legii 363/2007 în ipoteza în care în cauză sunt incidente și anumite prevederi contractuale.

Prin soluția pronunțată și rămasă recent definitivă, instanța a validat interpretarea propusă de Bondoc și Asociații SCA și a constatat inaplicabilitatea în cauză a Legii 363/2007 și a lipsei competenței autorității de a emite decizia contestată, anulând astfel această decizie.

Noul succes al echipei de litigii a Bondoc și Asociații SCA confirmă încă o dată expertiza în gestionarea unor dosare complexe, inclusiv în domenii puternic reglementate.

Echipa care a gestionat această cauza din partea Bondoc și Asociații a fost alcătuită din av. Ioana Katona, Partener și av. Anca Radu, Associate în cadrul departamentului de litigii.